Een van de drie schaaktafels bij het Labyrinth op de Waalkade in Nijmegen. Julian van Stee won met dit idee de prijsvraag Het cadeau van de Nijmeegse binnenstad. Maandag worden ze officieel in gebruik genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de drie schaaktafels bij het Labyrinth op de Waalkade in Nijmegen. Julian van Stee won met dit idee de prijsvraag Het cadeau van de Nijmeegse binnenstad. Maandag worden ze officieel in gebruik genomen. © DG / MR

Julian (27) krijgt eindelijk zijn schaaktafels: ‘Moeten voor verbinding tussen mensen en culturen zorgen’

NIJMEGEN - Veilig openen met e4 of je tegenstander verleiden tot het damesgambiet? Op de Waalkade, in de hoek waar nu nog alleen wordt gebasketbald en gefitnest, kunnen vanaf maandag ook de hersenen worden getraind aan een van de drie schaaktafels.

0 reacties

  1. Misschien komen er schaaktafels in het centrum: ‘Nijmegenaren moeten massaal aan het schaken’

    Misschien komen er schaakta­fels in het centrum: ‘Nijmegena­ren moeten massaal aan het schaken’

    NIJMEGEN - Komen er schaaktafels op Plein 1944, de Waalkade of in het Goffertpark in Nijmegen? Grote kans, want dit idee van Julian van Stee is een van de beste vijf ideeën die in de race zijn om werkelijkheid te worden. Nijmegenaren moeten massaal aan het schaken zijn, vindt hij. Net als in New Yorkse parken. Want schaken kan jong en oud verbinden, zei hij eerder in een interview in De Gelderlander.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen