Kaartje sturen naar je favoriete docent

NIJMEGEN - Leraren werden maandagmiddag op het Stationsplein in Nijmegen geroemd door hun leerlingen. Voorbijgangers konden een kaartje schrijven naar hun favoriete docent van hun middelbare schooltijd. Aan het einde van de dag hingen er honderden kaartjes aan een waslijn op het plein.

Volledig scherm
Actie bij het station om oude docent te groeten. © Gerard Verschooten

Dit charme-offensief werd eerder gehouden in Utrecht en is een idee van leraren in opleiding van het opleidingsprogramma voor jonge academici Eerst de Klas. Veel voorbijgangers namen de tijd om een kaartje te schrijven. 

Ander geluid
Anouk van Groesdijk, lerares Frans, wil een ander geluid laten horen: ,,Er is een negatief beeld ontstaan over leraren door de recente stakingen en salarisonderhandelingen. Als wij vertellen dat we docent zijn, krijgen we vaak reacties als 'wat zonde'. Dan krijgen docenten zelf ook het idee dat ze 'slechts' docent zijn.’’

De actie is bedoeld om docenten een hart onder de riem te steken. ,,Mensen kunnen zo hun favoriete leraar laten weten wat ze waard zijn. Dan moet het maar eens afgelopen zijn met die pessimistische kijk op docenten. We zijn geen zielige types die graag weinig betaald krijgen’’, aldus Van Groesdijk. 

De kaartjes die op het station in Nijmegen zijn geschreven, worden deze week nog doorgestuurd naar de betrokken docenten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen