Kassamedewerkster met pistool bedreigd bij gewapende overval op Coop in Nijmegen

Video/UpdateNIJMEGEN - Bij de Coop aan de Symfoniestraat in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost is maandagochtend rond 08.00 uur een overval gepleegd. Daarbij is een kassamedewerkster met een pistool bedreigd.

De politie is op zoek naar twee mannen, in het zwart gekleed, en verzoekt mensen via Burgernet deze mannen niet zelf te benaderen maar 112 te bellen. Het zou volgens omstanders gaan om twee jongens van naar schatting 16 jaar.

De supermarkt is om 12.00 uur weer opengegaan. Aanvankelijk was er sprake van dat de Coop de hele dag dicht zou blijven. Maar nu de politie in de winkel klaar is met het onderzoek, kunnen klanten er weer boodschappen halen. Naast onderzoek in de supermarkt en winkelcentrum Notenhout, heeft de politie ook een buurtonderzoek ingesteld.

Volledig scherm
De politie doet buurtonderzoek na een gewapende overval op de Coop in winkelcentrum Notenhout. © Paul Rapp

Brute overval van drie kwartier

In hetzelfde winkelcentrum waar de Coop maandagochtend werd overvallen vond bijna een jaar geleden een zeer brute overval plaats op de Lidl. Vijf personeelsleden werden vastgebonden en bedreigd met messen bij een overval die drie kwartier duurde. Ook de chauffeur van een bevoorradingsvrachtwagen werd vastgebonden.

Voor die overval werden drie jongens aangehouden van 16, 17 en 18 jaar.

Die overval vond plaats in een reeks van overvallen op supermarkten in de stad.

Volledig scherm
De Coop aan de Symfoniestraat in Nijmegen maandagochtend. © Davy Derksen/112 Nieuwsgroep
Volledig scherm
De politie doet onderzoek na een gewapende overval op de Coop in de Nijmeegse Symfoniestraat maandagochtend. © DG

In samenwerking met indebuurt Nijmegen