Volledig scherm
Kees en Ans van Klaveren in hun Groesbeekse tuin. © Joop Verstraaten

Kees viel voor de grote ogen van Ans

diamanten bruidspaarGROESBEEK – Het is nu 62 jaar geleden dat Kees van Klaveren (85) viel voor de grote ogen van Ans Gruntjes (83) tijdens de dansles bij Wies Scholten in Deventer. Eigenlijk zat er een andere Deventenaar achter Ans aan, maar toen Ans een tango danste met Kees sloeg ook bij haar de vonk over. 

Na twee jaar verkering trouwde het stel in 1958 voor de wet omdat zij anders geen woning kregen toebedeeld. Kees werkte op dat moment als assistent-bedrijfsleider bij Burgers Rijwielenfabriek in Deventer. Zes jaar later, Burgers was inmiddels failliet, kreeg hij een leidinggevende baan bij de Sociale Werkvoorziening in Nijmegen waar ook Groesbeek onder viel. Nog altijd schuift Kees met collega's uit die tijd aan de Kerstdis aan. 

Vrijwilligerswerk

Ans heeft maar liefst 24 jaar gewerkt bij kinderdagverblijf Tum Tum waar ze in het begin de administratie heeft verzorgd en later leidster was. Daarna heeft Ans ruim 20 jaar vrijwilligerswerk bij Dekkerswald gedaan.

Kees en Ans verhuisden 47 jaar geleden naar de Hoflaan, waar ze nu al 47 jaar wonen. Voor Ans was het even wennen in het begin, maar ze is door de buurt geweldig opgevangen. Kees en Ans kregen twee zoons en hebben 5 kleinkinderen. 

Vierdaagse

Het diamanten paar trok er graag op uit op een een paar wandelschoenen. Ze hebben zeven keer samen de Vierdaagse gelopen, waarna Kees er nog eens 23 uitliep.  

Burgemeester Slinkman heeft het diamanten paar persoonlijk gefeliciteerd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen