Volledig scherm
Kerstmarkt in het centrum van Kleef. © Theo Peeters

Kerstmarkt Kleef: klein maar fijn

KLEEF - Je kunt als je in Groesbeek woont in de auto stappen en ruim 100 kilometer rijden om naar de kerstmarkt in Düsseldorf te gaan. Niets mis mee, hoor. Dan kun je met duizenden langs houten hokjes trekken om kerstartikelen te kopen maar vooral om van de glühwein en de warme chocolademelk met slagroom te proeven. Maar waarom het niet dichterbij huis zoeken? 

Volgens de ANWB-routeplanner ben je vanuit Groesbeek binnen 23 minuten (iets meer dan 20 kilometer) in Kleef, ook over de Nederlands-Duitse grens. Weliswaar bij een kleine en bescheiden kerstmarkt, maar het principe is hetzelfde.

Je bent dan niet de enige. Het afgelopen weekend leek Nederlands wel de voertaal op de markt die dit jaar (na 17 jaar in een park) terugkeerde naar het centrum van de stad. Wie er nog naar toe wil, moet snel zijn. Zondag 8 december is de laatste dag.

Van maandag tot vrijdag is de markt van drie tot negen te bezoeken. In het weekend vanaf twaalf uur. 

  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen