Volledig scherm
Open dag NEC. © David van Haren

Kick-off NEC open dag: ‘Vlammen en slopen’

NIJMEGEN - Het optimisme is groot bij de staf en spelersgroep van de Nijmeegse voetbalclub. De ‘kick-off’ van het nieuwe voetbalseizoen van NEC kent louter superlatieven. 

Quote

Ik zal de club altijd blijven steunen

Danny Reinders

Speaker Gerry van Campen komt woorden tekort. Zo is Rens van Eijden een ‘rots in de branding achterin’ en is de ploeg is ‘compleet’: ,,Wij gaan vlammen en slopen”.

Tijdens de open dag zaterdagmiddag werd ook de laatste aanwinst gepresenteerd. Brahim Darri, de 
gewenste vleugelspits, komt transfervrij over van eredivisionist Heracles.

De voorverkoop van ruim 5300 seizoenskaarten laat zien dat de achterban het team niet heeft laten vallen. De duizenden fans op de tribune komen handen tekort voor hun applaus. Danny Reinders (29) uit Ooij zegt: ,,Ik twijfelde even of ik mijn seizoenskaart moest verlengen, het was afgelopen jaar even slikken bij het eindresultaat op de ranglijst en de leegloop aan spelers die volgde. Toch begon het weer te kriebelen. Ik zal de club altijd blijven steunen. Ik hoop op mooie resultaten. Een top drie zit er in. Een kampioenschap zou prachtig zijn, maar er is zo veel concurrentie.”

Trainer/coach Jack de Gier (50) heeft alle schroom en bescheidenheid van zich afgeworpen. ,,De ploeg maakte op mij in de laatste oefenwedstriijd tegen Düsseldorf het eerste half uur een goede indruk. Ik ga minimaal voor de play-offs, in elk geval voor de prijzen.”

Handtekening

De open dag staat vooral in het teken van voetbalpromotie. Kinderen kunnen handtekeningen scoren bij hun helden, een wedstrijd balletje hoog houden of schieten op doel. Noor Zeewen (9) staat met haar vader Patrick in de rij voor een handtekening. De voetbalster van Blauw Wit uit Nijmegen wil de krabbel van haar idool Sven Braken. Waarom ze voetbalt? ,,Gewoon omdat het leuk is en dat ik met andere kinderen kan spelen.”

De eerste competitiewedstrijd van NEC is komende vrijdag 17 augustus thuis tegen Cambuur.

Volledig scherm
Open dag NEC. © David van Haren
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen