Willem, ambtenaar uit de regio Nijmegen, kreeg als gevolg van zijn werk te maken met agressie en intimidatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem, ambtenaar uit de regio Nijmegen, kreeg als gevolg van zijn werk te maken met agressie en intimidatie. © Paul Rapp

‘Klootzakken, regelneukers, gevoellozen’: ambtenaar Willem is agressieve burgers zat en zoekt andere baan

Vloekend en tierend stond een man deze zomer aan hun voordeur. Alleen omdat ze ambtenaar zijn. Willem en Nadine zijn de agressie tegen hun beroepsgroep zat. Zij wisselde al van afdeling. Hij heeft nu zijn baan opgezegd. ,,Die man in de tuin, dat was de druppel.”

42 reacties

  • Martin van den Heuvel

    1 maand geleden
    Een halve eeuw geleden was de gemeente een organisatie vóór en dóór de burgers die er woonden. De burger, een ondernemer of een vereniging kon voor raad en daad bij de gemeente terecht. En omdat de meeste mensen elkaar kenden, ging dat vrij soepeltjes. Na 40 jaar liberaal beleid is de gemeente een commerciële organisatie geworden, die zo weinig geld krijgt van de regering dat ze de burger moeten uitzuigen. MAAR. Wie stemt op al die liberale partijen?
  • Teun Bruna

    1 maand geleden
    Elders in de krant verontwaardigde berichten en reacties op het weigeren van een invalidenparkeerplek voor de deur. De gemeente zegt dat ze de jongen ook met een rolstoel naar de auto kunnen vervoeren. I Als dit klopt, dan vind ik de gemeentelijke reactie zo gek nog niet. Er wordt in deze stemmingmakerij even voorbijgegaan aan het feit dat onze eerlijke en betrouwbare burgers maar al te graag een gratis parkeerplek, uitsluitend voor zichzelf willen regelen,. Desnoods met leugens of overdrijving.
  • leon van ley

    1 maand geleden
    Ook ik ben ambtenaar. Ik voer een beleid uit wat onvoldoende voorbereid is en niet goed doordacht is. Ik moet dit uitvoeren en krijg de agressie op mij. Wat niet gezien wordt, of wat mensen niet willen zien dat veel ambtenaren vaak hun best doen om binnen dat beleid het maximale voor de burger er uit te halen….
  • johan zwaan

    1 maand geleden
    Agressie mag niet!!!!! Ja, maar... ja maar... ja maar... ja maar..!!!!! Geweldige reacties.
  • Rob Leus

    1 maand geleden
    Heel vervelend en onnodig de agressie tegen de ambtenaren, helemaal mee eens! Maar, het zijn ook af en toe enorm onredelijke regeln**kers waar je weleens moe van wordt. Ook daar moeten sommigen ook eens een keer van bewust worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen