Volledig scherm
Enzo Kuworge © Paul Rapp

Korstanje en Kuworge geven inkijkje in olympische missie

NIJMEGEN – De talentvolle sporters Nyls Korstanje en Enzo Kuworge laten zich de komende twee jaar intensief volgen door de VPRO. De Nijmegenaren horen bij de groep van tien jonge topsporters die voor het programma De Beloften worden gevolgd, in hun missie de Olympische Spelen van 2020 te halen.

Zwemmer Korstanje (19) geldt al jaren als één van de grootste talenten van Nederland. Al vroeg werd hij vergeleken met Pieter van den Hoogenband, doordat de Nijmegenaar verschillende oude Nederlandse jeugdrecords van de voormalig olympisch kampioen verbrak. Korstanje debuteerde afgelopen zomer op het WK langebaan. Hij verhuisde onlangs naar de Verenigde Staten, waar hij sport en studie combineer.

Documentaireserie

Kuworge (17) maakt snel naam in het gewichtheffen. Hij verbetert het ene na het andere (jeugd)record, ook internationaal. Als junior won de Nijmegenaar (1.95 meter, 135 kilo) vorig jaar al het NK voor senioren.

Voor VPRO De Beloften geven ze een inkijkje in hun leven, waarin sport centraal staat. De sporters zijn via Instagram en de website van de VPRO te volgen. In aanloop naar de Spelen van 2020 wordt een documentaireserie uitgezonden over de tien sporters.

Volledig scherm
Nyls Korstanje, zwemmer uit Nijmegen © Julian Droog
Volledig scherm
Nyls Korstanje (rechts) wint goud op de EK kortebaan bij de 4x50 meter vrije slag, samen met Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo en Kyle Stolk. © AP
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit moet je weten als je auto is uitgebrand
    PREMIUM
    Vijf vragen over

    Dit moet je weten als je auto is uitgebrand

    NIJMEGEN - Liefst zeven auto’s gingen in de nacht van maandag op dinsdag in vlammen op in Nijmegen. Het is zeker niet de enige plaats die de laatste tijd geteisterd wordt door autobranden. Ook in Grave, Culemborg, Ede en Arnhem zijn de laatste weken meerdere wagens uitgebrand die vermoedelijk waren aangestoken. Wat moet je verzekeringstechnisch doen na zo'n brand? En neemt het aantal autobranden echt zo toe in de regio? De Gelderlander zet het op een rij.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen