Volledig scherm
Café In de Blaauwe hand © Google Maps

Kroeg dreigt beelden van dief online te zetten: 'Je staat herkenbaar op beeld terwijl je aso-daad pleegt’

NIJMEGEN - Een bezoeker van de bekende Nijmeegse kroeg In de Blaauwe Hand heeft woensdag een aquarel uit de lijst gehaald en mee naar huis genomen. De kroeg dreigt een dag later beelden online te zetten als de dief het schilderij niet binnen een week terugbrengt. ‘Je staat herkenbaar op beeld terwijl je je aso-daad pleegt’, staat te lezen op Facebook. 

Volgens café-eigenaar Gert de Graaf is het al de derde keer in een jaar tijd dat iemand spullen steelt uit de kroeg. ,,Dat is heel opvallend. Daarvoor gebeurde dit eigenlijk nooit. Telkens zijn het spullen van de bovenverdieping die geen grote waarde hebben. Maar dat neemt niet weg dat het erg vervelend is”, zegt hij. 

Dronkemansactie?

De aquarel heeft ook weinig financiële waarde, legt de eigenaar uit. De emotionele waarde is groter. Het gaat om een schilderij waarop het café en het terras te zien zijn. ,,Ooit was er een kalender met aquarels van twaalf cafés in de stad. Van de schilder hebben wij toen het origineel gekregen. Het hangt al jaren op de bovenverdieping van ons café.”

De dief heeft de lijst in de zaak laten hangen: alleen het kleine aquarel is gestolen. De Graaf vraagt zich af wat hem heeft bezield. ,,Niets menselijks is ons vreemd, natuurlijk. Misschien dat het in een dronken bui is gebeurd? Ik hoop dat hij er spijt van heeft en we het aquarel terug gaan zien. Al denk ik dat die kans klein is.”

Quote

Telkens zijn het spullen van de bovenver­die­ping die geen grote waarde hebben. Maar dat neemt niet weg dat het erg vervelend is

Gert de Graaf, Café-eigenaar

Week de tijd

Het café geeft de dief tot en met donderdag 23 januari de tijd om het aquarel in de brievenbus te doen. ‘Al dan niet via een postbedrijf. Zien wij niets terugkomen dan wordt dit bericht wederom geplaatst, maar dan met het filmpje er bij!’, schrijft het café in het Facebook-bericht. 

  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen