Volledig scherm
PREMIUM
Het Industrieplein, de rotonde op de kruising van de Energieweg met de Industrieweg. © Gerard Verschooten

Lastige rotondes zorgen voor verkeerschaos op Nijmeegse Energieweg: ‘Hoe verzin je het?’

pollNIJMEGEN - In de spitsuren heerst chaos op het Nijmeegse Industrieplein. De gemeente Beuningen klaagt bij buurman Nijmegen, samen gaan ze op zoek naar oplossingen.

Ja, het is december. De vrije dagen zijn op, het regent meer en dus zijn de files langer. En ja, er wordt ook nog steeds gewerkt aan de Waalbrug. Maar wie uit Beuningen over de Van Heemstraweg naar Nijmegen rijdt, staat de afgelopen weken al voor Weurt vast en blijft vast staan tot en met het Nijmeegse Industrieplein.

Kan dat nou echt niet anders, vroeg de gemeente Beuningen in een brief aan Nijmegen. Samen gaan ze oplossingen zoeken voor de chaotische spitsuren op de S100, de rondweg om Nijmegen.

Quote

Rotondes met voorgepro­gram­meer­de rijstroken zijn lastig. Veel mensen snappen ze niet

Harry Dillerop, Verkeersdeskundige
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen