Sinterklaas tijdens de intocht van de sint in Nijmegen.
Volledig scherm
Sinterklaas tijdens de intocht van de sint in Nijmegen. © ANP

Lintje voor dé sinterklaas van Nijmegen

HEUMEN  - Jos van Lier uit Malden is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van Lier is  ‘de officiële sinterklaas van Nijmegen’, meldt de gemeente Heumen, waar hem de versierselen die bij de onderscheiding horen werden opgespeld. 

De rol van sint vervult hij ‘met zijn natuurlijke charismatische uitstraling voortreffelijk'.  Die rol nam hij tien jaar geleden over van zijn vader.

Zijn act als sint is niet het enige waarvoor Van Lier nu wordt geëerd. Hij is sinds 1960 betrokken bij de Nijmeegse carnavalsclub Kiek ze Kieke, waar hij onder meer president van de jeugdraad was en voorzitter van de vereniging. Ook schopte hij het tot prins carnaval van de stad.

Sinterklaas neemt uitgebreid de tijd om zich te laten verwelkomen door alle kinderen op de Waalkade in Nijmegen in 2018.
Volledig scherm
Sinterklaas neemt uitgebreid de tijd om zich te laten verwelkomen door alle kinderen op de Waalkade in Nijmegen in 2018. © Bert Beelen

Sport

De inwoner van Malden zet zich ook al meer dan 30 jaar in voor sportverenigingen. Bij Tennisvereniging Malden was hij bestuurslid en organiseerde hij toernooien.

Bij voetbalvereniging Juliana’31 haalde hij als veilingmeester bij de rommelmarkt jarenlang geld binnen voor de clubkas. Ook voor fietsclub De Krengspie is hij actief in de organisatie en begeleiding. 

Van Lier wordt ‘een uitzonderlijk man’ genoemd,  ook buiten Nederland bezig met zijn medemens. Jarenlang zamelde hij geld in voor Soos Brasil, een project voor straatkinderen in Noord-Brazilië.    

  1. Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’
    PREMIUM

    Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’

    NIJMEGEN - Het klinkt wat cru, in deze tijd met dagelijks toenemende sterftecijfers: een doodskist met korting. Maar het tegendeel is waar, stelt Koen Verlinden, eigenaar van Fair Coffins. ,,Juist nu hebben nabestaanden de neiging te kiezen voor een goedkope spaanplaat kist, de allerslechtste keuze voor het milieu. Terwijl onze duurzame kisten van gerecycled golfkarton ecologisch én goedkoper zijn.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen