Volledig scherm
PREMIUM
© Bert Beelen

Maar hoe pak je zo’n bolletje....?

BERG EN DAL -  ,,Niet knijpen! Niet knijpen!” Splash!. ,,Ai.” Het was voor de duizenden lopers tijdens de Zevenheuvelenloop vaak toch wel even wennen hoe je nu zo'n milieuvriendelijk bolletje zeewier met AA-drink aanpakt en in je mond steekt.

Zesduizend waren het er. Een nieuwe stap - bij wijze van proef nog - in het duurzame evenement dat de Zevenheuvelenloop wil zijn. Een streven waarvoor de organisatie in september van dit jaar al werd beloond door de Europese atletiekfederatie (EAA), waarvan die het predikaat European Race of the Year kreeg.

De nieuwigheden van dit jaar: de houten medaille - gemaakt van afvalhout met een lint uit gerecyclede PET-flessen - en de Ohoo. De Ooho is een balletje gemaakt van zeewier en gevuld met Iso-Lemon van AA Drink. De deelnemer krijgt met het balletje 25 milliliter sportdrank binnen en het zeewiervliesje kan worden doorgeslikt of uitgespuugd. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen