Maatregelen om fietsers op Waalbrug te beschermen nog niet voldoende

videoNIJMEGEN - Na twee aanrijdingen op de Waalbrug heeft Rijkswaterstaat maatregelen genomen om de situatie veiliger te maken voor fietsers. Maar het werkt niet. Daarom worden er vannacht rood-witte schildjes neergezet om de automobilisten duidelijk te maken welke rijbaan ze mogen gebruiken.

De brug over de Waal krijgt een grote opknapbeurt. Er is maar een deel van de rijbanen en fietsstroken te gebruiken.

Staduitwaarts rijden de fietsers op een strook midden op de brug. Aan de Lentse kant moeten ze rechtsaf en kruisen het autoverkeer dat ook de stad uitgaat. Daar staan verkeerslichten. Niettemin zien autobestuurders er fietsers over het hoofd.

‘Vaak zien ze het gewoon niet’

Volledig scherm
De situatie op de Waalbrug bij Nijmegen. © Paul Rapp

Daarom wil Rijkswaterstaat dat de auto's slechts één rijbaan gebruiken en pas na de oversteek beide banen benutten. Zo rijdt het verkeer langzamer en is de kruising overzichtelijker.

Met verkeersborden en een doorgetrokken streep op de rijbaan heeft de wegbeheerder dit sinds kort aangegeven. Maar bestuurders trekken zich er niet van aan en staan in twee rijen bij het verkeerslicht. 

Dat constateert ook Rijkswaterstaat. Een woordvoerster: ,,Bestuurders zijn zo gewend dat ze twee banen mogen gebruiken, vaak zien ze het gewoon niet.”

Daarom zet Rijkswaterstaat komende nacht roodwitte schildjes op de weg die de stroom auto's op de rechtse baan moet houden. ,,Hiermee wordt op de weg zelf duidelijker dat het verkeer over één rijstrook moet. Ook dan nog blijven we monitoren”, aldus Rijkswaterstaat.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen