Amber Leeman in de woning die ze binnenkort moet verlaten. Een oud klaslokaal van de Maldense basisschool Vuurvogel 2 dient als haar onderkomen. Over een paar weken zullen hier Oekraïense vluchtelingen leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Amber Leeman in de woning die ze binnenkort moet verlaten. Een oud klaslokaal van de Maldense basisschool Vuurvogel 2 dient als haar onderkomen. Over een paar weken zullen hier Oekraïense vluchtelingen leven. © Gerard Verschooten

Maldense jongeren verliezen woning door komst Oekraïners: ‘Waar moeten wij nu heen?’

MALDEN - De vluchtelingennood is hoog. Nederland zoekt in allerijl onderdak voor Oekraïners. 42 van hen kunnen binnenkort terecht in een oud schoolpand in Malden. Alleen: waar moeten de jongeren heen die daar nu wonen? ,,Het is een ethisch dilemma.”

2 reacties

 • Bianca Janssen

  1 jaar geleden
  Ik vind het goed dat de vluchtelingen geholpen worden maar het moet en mag niet altijd ten kosten gaan van ons Nederlanders. De woningnood is al enorm groot en wordt alleen nog maar groter. Voor mijn zoon (22 jaar) is het onmogelijk om ooit een huurhuis te krijgen. Wanneer houd de regering eens op met het voor buitenlanders zo aantrekkelijk te maken. Vol=vol (ik snap dat mensen die gevlucht zijn voor de oorlog geholpen moeten worden maar wel weer terug naar hun eigen land zodra dit mogelijk is)
 • van de Lustgraaf

  1 jaar geleden
  Ja, en zo zijn er veel jonge mensen! Die Oekraïners gaan nooit meer weg.
 1. Personeelstekort veroorzaakt kennistekort natuur: ‘Krachten zoveel mogelijk bundelen’

  Personeels­te­kort veroor­zaakt kenniste­kort natuur: ‘Krachten zoveel mogelijk bundelen’

  Terreinbeheerders hebben, net als provincies, een tekort aan menskracht, stelt LandschappenNL. Mede daardoor is er een tekort aan kennis over de staat van de natuur in de provincies, legt een woordvoerster uit. LandschappenNL reageert op de eerste adviezen van de Ecologische Autoriteit, die vrijdag onder meer stelde dat de provincies Zuid-Holland en Limburg nog te weinig inzicht hebben in de oorzaken van de slechte staat van vier Natura 2000-gebieden.
  Mook en Middelaar

In samenwerking met indebuurt Nijmegen