Volledig scherm
Leden van het arrestatieteam maken zich klaar voor voor een inval in zorglocatie Achter de bank in Nijmegen. © Tom Hessels

Man die dreigde met schietpartij in Nijmegen had geen vuurwapen

NIJMEGEN - De Nijmegenaar die dinsdagmiddag dreigde met een schietpartij, had geen vuurwapen tot zijn beschikking. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Zijn dreigementen waren echter dusdanig serieus, dat de politie tóch besloot om op te schalen.

Een deel van het stadscentrum van Nijmegen werd gisteren om 16.00 uur door de politie hermetisch afgesloten, nadat een man dreigde om mensen neer te schieten. Een speciaal aanhoudings- en arrestatieteam wist de man gisteravond iets voor zevenen aan te houden.

‘Dreigementen waren serieus’ 

Het blijkt om een bewoner te gaan van de woonzorginstelling Achter de Bank van Woonzorgnet dat in het hartje van de stad ligt, zegt de politiewoordvoerder. In zijn woning werd geen vuurwapen aangetroffen. ,,Hij zit nog vast en wordt op dit moment gehoord. Daarna wordt gekeken wat er verder gaat gebeuren, ook door het zorgkader.” 

De woordvoerder benadrukt dat de geuite dreigementen dusdanig serieus waren, dat de buurtafzetting en de aanwezigheid van zwaarbewapende agenten goed te verantwoorden zijn. ,,In zo’n situatie moet je snel een risico-analyse maken. In omliggende landen hebben we de afgelopen jaren al vaker gezien dat zo’n situatie ook helemaal verkeerd kan aflopen. Dat we op deze manier geen enkel risico hebben genomen, is een goede keuze geweest.”  

  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen