Volledig scherm
Het ontwerp van het tijdelijk paviljoen voor de Green Capital-festiviteiten vanaf medio januari een heel jaar op het Kelfkensbos komt te staan. Het bezoekerscentrum is een ontwerp van de architecten die ook de brug De Oversteek ontworpen hebben. © Nijmegen

Markt Kelfkensbos deels naar rijbaan

NIJMEGEN - De groente- en fruitmarkt op het Kelfkensbos verhuist medio januari bij het openingsfestijn rond  het European Green Capital-jaar deels naar de rijbaan. Op het plein wordt namelijk vanaf 19 januari een grote  driedaagse beurs gehouden met informatie over talloze groene en duurzame milieu-initiatieven.

De weg bij Kelfkensbos tussen de parkeergarage en de Hertogstraat wordt voor deze marktdag  afgesloten. Er komt een verkeersplan voor de omleidingen en de bus.  De Eiermarktgarage blijft bereikbaar, evenals de doorgang van de Hertogstraat via de Voerweg naar de Waalkade.

Vaker op rijbaan

Een markt op de rijbaan bij het Kelfkensbos, dat zal mogelijk in de toekomst vaker gaan gebeuren bij festiviteiten zoals najaarskermis en de Vierdaagse op het Kelfkensbos. Wethouder van Ben van Hees zoekt alle enige tijd naar een alternatieve, vaste uitwijklocatie voor de groentemarkt bij grote evenementen. 

Hertogstraat

Voorheen werd altijd standaard uitgeweken naar de Wedren. Maar daar is een markt niet altijd mogelijk. Van Hees houdt als alternatief voor de markt ook de Hertogstraat en Plein 1944 nog achter de hand.  De marktkooplui zijn met die twee laatste locaties echter allerminst gelukkig, zo hebben ze onlangs laten weten. 

Paviljoen

Voor het komende Green Capital-jaar wordt  op het Kelfkensbos ter hoogte van het blauwe stalen kunstwerk van Narcisse Tordoir ook nog een paviljoen gebouwd dat hier een heel jaar blijft staan.  Het is een ontwerp van de twee Belgische architecten die eerder de brug De Oversteek en de Lentloper bij het eiland-Veur-lent ontworpen hebben. Het bestaat uit een boogvormig gebouw opgebouwd uit boomstammen.

In het paviljoen worden in 2018 geregeld delegaties uit andere Europese steden ontvangen. Het is ook het startpunt voor excursies langs tientallen groene initiatieven en projecten in de stad. Nijmegen verwacht dat  dagelijks zo'n 40 tot 50 bezoekers het paviljoen bezoeken. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen