Markt voor tweedehands dieselauto's stort in: staan langer te koop

videoNIJMEGEN/ HARSKAMP - Het gaat slecht met de verkoop van tweedehands dieselauto’s. Een diesel staat steeds langer te koop, er worden er steeds minder verkocht en ze worden steeds goedkoper. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dat blijkt uit cijfers van het CBS, Marktplaats en verschillende autoverkoopsites. Zo stond een dieselauto op Marktplaats in 2016 gemiddeld 47 dagen te koop.

In 2018 stond een diesel 16 dagen langer, gemiddeld 63 dagen, in de etalage. De prijs van een diesel nam met 4 procent af, terwijl een benzine auto juist 6 procent duurder werd. 

Garagehouders in de regio merken de dalende populariteit. Autohandelaar Harkink uit de Harskamp stelt nu al geen diesel's meer in te kopen omdat ze zo goed als onverkoopbaar zijn. Autobedrijf Hennes Automobielen uit Nijmegen moest vorige maand twee ton afschrijven op de voorraad auto’s omdat de markt voor diesels in november en december compleet was ingestort.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen