Volledig scherm
Ugur Avci, vanaf 1 juni de nieuwe eigenaar van de groentezaak, wil de formule behouden. © DG

Maters vertrekt, groentewinkel in centrum Nijmegen blijft

NIJMEGEN - De bekende groentezaak van Maters aan de Ziekerstraat in Nijmegen verandert van eigenaar. Erik Maters heeft zijn winkel verkocht aan Ugur Avci. Een paar jaar geleden stopte Maters (57) al met zijn winkel in de Nijmeegse wijk Weezenhof.

,,Ik doe dit 40 jaar”, zegt Maters.

,,Ik werk zes en halve dag per week. Groente en fruit kopen, naar de veiling, leveren, planningen maken. Ik wil meer vrije tijd. Mijn  kinderen zijn groot maar mijn ouders en schoonouders vragen meer zorg. Ik heb niet het gevoel dat ik met pensioen ga, het is wel tijd voor iets anders.”

Maters is meer dan 45 jaar een bekende naam in de groente- en fruithandel in de regio. De familie runde een groothandel in Heijen die eerder van de vader van Erik Maters is geweest.

Zo’n twintig jaar geleden had de familie nog winkelfilialen in tal van Nijmeegse wijken zoals Malvert, Meijhorst, Willemsweg, Varenstraat, Zwanenveld en Leuvensbroek.

Een gezonde hap of een sapje

De winkel in het centrum van Nijmegen is niet groot maar loopt goed. Het assortiment bestaat uit groenten en fruit, groene kruiden, gesneden groenten, zelfgemaakte salades en vers geperste sappen. Rond lunchtijd komen er veel klanten voor een gezonde hap of een sapje. 

De nieuwe eigenaar Ugur Avci wil de zaak op dezelfde voet voortzetten. ,,Het wordt geen Turkse winkel”, verzekert hij. Avci exploiteerde eerder de snackbar in de Molenpoortpassage. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Groesbeek deed een proef met koolmeesjes in de strijd tegen de eikenprocessierups, en zo liep dat af
    PREMIUM

    Groesbeek deed een proef met koolmees­jes in de strijd tegen de eikenpro­ces­sie­rups, en zo liep dat af

    GROESBEEK - De proef om koolmeesjes in Groesbeek in te zetten om de eikenprocessierups te bestrijden is half geslaagd. Weliswaar hebben de koolmeesjes zich duchtig geweerd en bestaat de indruk dat in het proefgebied inderdaad wat minder rupsen zitten, maar ook is gebleken dat veel minder koolmezen de weg naar de speciaal opgehangen nestkastjes hebben weten te vinden dan gehoopt werd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen