Volledig scherm
Het onderzoek van de politie bij de Ubbergseweg in Nijmegen is nog gaande. © dg

ME ingeschakeld voor bewaking Nijmeegs bosje waar dode Pool werd gevonden

VideoNIJMEGEN - Het onderzoek naar de plek in Nijmegen waar zaterdagmiddag een dode man is aangetroffen, duurt zó lang dat de ME is ingeschakeld om de plek te bewaken. Nog steeds is de politie bezig met forensisch onderzoek.

De man, volgens de politie vermoedelijk een Pool, is volgens de politie waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen. Het lichaam werd gevonden bij de hoek van de Ubbergseweg en de Nieuwe Ubbergseweg. Daar bivakkeerden volgens buurtbewoners al maanden enkele Oost-Europeanen. 

De 'plaats delict’ is sinds zaterdagmiddag, toen het lijk werd gevonden, afgezet. Ook aan de overkant van 't Meertje, het water dat de stad afscheidt van de Ooijpolder, is bewaking. Daar staan ook enkele bouwlampen om de plaats bij te lichten. De bewaking aan die kant is er neergezet om te voorkomen dat mensen zwemmend of per boot naar de plek gaan die nog onderzocht wordt. De politie wil niet dat die plek wordt verstoord zolang er nog een sporenonderzoek gaande is.

Bekijk hieronder hoe afgelopen weekend de politie het lichaam van de Poolse man onderzocht.

Volledig scherm
De Ubbergseweg in Nijmegen is met linten afgezet. © dg
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen