Volledig scherm
Bewoners en asielzoekers treffen elkaar in de gemeenschappelijke ruimte van het azc aan de Stieltjesstraat in Nijmegen. © Paul Rapp

Met asielzoekers moeten ook de jongeren weg uit huurappartement

 NIJMEGEN - De huurcontracten voor 52 jongeren die zijn gehuisvest bij asielzoekers in het azc in het oude belastingkantor in Nijmegen, zijn alweer opgezegd. Uiterlijk in augustus moeten de jonge huurders zijn vertrokken uit het pand aan de Stieltjesstraat. 

Jongerenhuisvester Socius Wonen heeft deze week alle huurders een opzeggingsbrief gestuurd. In december trokken de huurders, veelal studenten, in hun nieuwe appartement. De woonruimte is vrijgemaakt in de vier verdiepingen boven het asielzoekerscentrum. Het azc zelf biedt ruimte voor bijna 300 vluchtelingen. 

De jongeren kregen die woonruimte onder de voorwaarde dat ze activiteiten zouden ondernemen met de asielzoekers die in hetzelfde pand zijn ondergebracht. Ze werden geselecteerd op basis van hun motivatie om bijvoorbeeld met asielzoekers te koken en eten, muziek te maken en samen te sporten. 

Voor de asielzoekers eindigt de opvang per september op deze locatie in Nijmegen. 'Conform de overeenkomst met Centraal Orgaan opvang Asielzoekers eindigt nu het huurcontract met Socius eind augustus', laat de Utrechtse verhuurder de huurders per mail weten.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen