Volledig scherm
Bewoners en asielzoekers treffen elkaar in de gemeenschappelijke ruimte van het azc aan de Stieltjesstraat in Nijmegen. © Paul Rapp

Met asielzoekers moeten ook de jongeren weg uit huurappartement

 NIJMEGEN - De huurcontracten voor 52 jongeren die zijn gehuisvest bij asielzoekers in het azc in het oude belastingkantor in Nijmegen, zijn alweer opgezegd. Uiterlijk in augustus moeten de jonge huurders zijn vertrokken uit het pand aan de Stieltjesstraat. 

Jongerenhuisvester Socius Wonen heeft deze week alle huurders een opzeggingsbrief gestuurd. In december trokken de huurders, veelal studenten, in hun nieuwe appartement. De woonruimte is vrijgemaakt in de vier verdiepingen boven het asielzoekerscentrum. Het azc zelf biedt ruimte voor bijna 300 vluchtelingen. 

De jongeren kregen die woonruimte onder de voorwaarde dat ze activiteiten zouden ondernemen met de asielzoekers die in hetzelfde pand zijn ondergebracht. Ze werden geselecteerd op basis van hun motivatie om bijvoorbeeld met asielzoekers te koken en eten, muziek te maken en samen te sporten. 

Voor de asielzoekers eindigt de opvang per september op deze locatie in Nijmegen. 'Conform de overeenkomst met Centraal Orgaan opvang Asielzoekers eindigt nu het huurcontract met Socius eind augustus', laat de Utrechtse verhuurder de huurders per mail weten.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen