Volledig scherm
Eileen Wolf, Roos van Bentem en Floor Quint (vanaf links). © Flip Franssen

'Met B/Slash vinden pubers lezen weer leuk'

NIJMEGEN - Met B/Slash krijgt Bibliotheek Gelderland Zuid pubers aan het lezen. Andere bibliotheken in Nederland willen de methode overnemen.

„Ze lezen uit zichzelf een boek en vinden het nog leuk ook. Dat is voor mij de winst”, zegt docent Nederlands Gerard Jansma van Notre Dame des Anges in Ubbergen.

Voor de tweede keer doet zijn school mee aan B/Slash, een methode om jongeren – en dan vooral vmbo'ers en havisten – aan de boeken te krijgen. Want ze lezen nauwelijks terwijl het belangrijk is voor taalontwikkeling en hun verbeelding en inlevingsvermogen stimuleert.

Uitgangspunt is de Slash-serie van uitgeverij Querido die is toegesneden op jongeren. Rondom die boeken heeft de bieb een multimediaal lesprogramma ontwikkeld.

Een uitgebreid verhaal over B/Slash in De Gelderlander van zaterdag 28 januari, of digitaal via krant.gelderlander.nl

  1. Anna treedt op voor supersterren Kris Kross Amsterdam in eigen aula
    PREMIUM
    video

    Anna treedt op voor superster­ren Kris Kross Amsterdam in eigen aula

    WINSSEN - Afgelopen vrijdag hoorde leerling Anna Spitzen (11) het pas: of ze wil optreden, want Kris Kross Amsterdam komt langs op school. Meester Jesper Hesseling, bekend van zijn massaal gevolgde Spotify-afspeellijst Monthly Hits, regelde dat het bekende dj-trio donderdag naar Winssen kwam, omdat ze de Cito-toets hadden afgerond. ,,Normaal gaan we dan film kijken of zo, maar ja, dit is natuurlijk veel leuker.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen