Volledig scherm
Navarone staat morgen in het voorprogramma van Bon Jovi: in het midden zanger Merijn van Haren, links Kees Lewiszong en rechts Roman Huijbreghs. © Paul Rapp

Navarone is klaar voor tienduizenden toeschouwers op Goffertwei in voorprogramma Bon Jovi

NIJMEGEN - Voor zanger Merijn van Haren van de Nijmeegse band Navarone wordt het donderdag een bijzonder concert op de Goffertwei, in het voorprogramma van de Amerikaanse rockband Bon Jovi. Om half zes precies stapt hij met zijn band op het immense podium om een show van een uur te geven voor vele tienduizenden toeschouwers.

,,Vroeger was ik een echte fan van Bon Jovi. Keep the faith, Bed of Roses, al dat oude materiaal zong ik mee. Ik was vijf en wilde al naar een concert. Dat mocht natuurlijk niet omdat ik nog te jong was. Maar ik bleef net zo lang zeuren tot ik toch mocht: drie jaar later was ik 8 en traden ze op in het Goffertpark. Dat was in 1995, 24 jaar geleden. Het was mijn eerste concert. Nu sta ik er zelf op dezelfde plek in het voorprogramma van diezelfde band. Dat krijg je niet verzonnen. De cirkel is rond.”

‘Dat wilde ik ook’

Hij heeft nog heldere herinneringen aan die dag in mei 1995. ,,Bij het nummer Lay your hands on me stond het hele veld ritmisch mee te klappen met de drums en dan de handen in de lucht. Dat was geweldig, dat wilde ik ook. Ik was al als heel klein jongetje bezig met muziek. Als 3-jarige deed ik mee aan een playbackshow in Balgoij en zong ik Anne van Clouseau. Dat klonk natuurlijk helemaal nergens naar maar iedereen was wel enthousiast. Later kreeg ik gitaarles van mijn neef.” 

Quote

Het was mijn eerste concert. Nu sta ik er zelf

Merijn van Haren, Zanger Navarone

Op de dag voor de grote show in het Goffertpark, doet hij het rustig aan maar heeft nog wel wat dingen in zijn agenda staan. ,,Ik heb net met de hond gewandeld, ik ga nog wat mixen op de computer. Vanavond heb ik een try out met The Analogues in Rijswijk. Ik ben de gastzanger bij hun theatertour waarin ze het Beatles-album Abbey Road spelen. Donderdag zijn we om 13.00 uur op de Goffert, gelijk met Kensington die ook in het voorprogramma staat. Eerst mag Bon Jovi soundchecken, dan wij. We hebben een show die we op alle festivals spelen. De basisset staat, we zijn er klaar voor. We denken nog wel aan een speciaal intro. ”

Voor Navarone wordt het jaar 2019 daarmee steeds mooier. ,,Het nieuwe album loopt goed, we worden tweede bij The Voice, we staan op meer dan dertig festivals en onze clubtour is vrijwel uitverkocht”, somt Van Haren op.  Nu staat de band voor het eerst voor zo'n groot publiek in het eigen Nijmegen. ,,Het is natuurlijk wel de vraag hoeveel mensen er al zo vroeg zijn. In de Ziggodome bij Anouk, waren er 17.000.” Donderdag zijn het er waarschijnlijk enkele tienduizenden meer.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen