Volledig scherm
Nel Langen werkt 40 jaar bij de apotheek. © Joop Verstraaten

Nel Langen 40 jaar assistente in apotheek Groesbeek

GROESBEEK - Nel Langen (63) heeft afgelopen week het feit gevierd dat zij maar liefst 40 jaar apothekersassistente is in Groesbeek.

Quote

Onze cliënten komen ook uit Duitsland

Nel Langen, Apotheek gezondheidscentrum De Paap

Langen is in het Limburgse Hoensbroek geboren maar is opgegroeid in Kerkrade. Ze heeft de opleiding apothekersassistente gevolgd in Heerlen. Na 3 jaar gewerkt te hebben in een apotheek in Kerkrade kreeg haar man Tom Langen in 1977 een baan in Groesbeek als leraar bij Werkenrode aan de Nijmeegsebaan. 

Nel Langen belde naar de apotheek van mevrouw Russell - Gulikers die gevestigd was in het voormalige parochiehuis aan het Dorpsplein in Groesbeek. Ze kon direct beginnen in de apotheek met 5 apothekersassistentes, toen op een inwoners aantal van 16.000 inwoners. Nu is Langen al 27 jaar werkzaam bij apotheker Wouter van de Geest die enkele jaren geleden verhuisd is naar gezondheidscentrum De Paap waar ze nu met 27 collega’s de cliënten in de enige apotheek van Groesbeek dagelijks helpt.

Duitsland

,,Niet alleen de Groesbekers zijn onze cliënten maar ook uit Duitsland en niet te vergeten de vele toeristen weten Apotheek Groesbeek te vinden.”

Langen was een verwoed volleybalster bij Ikaros, maar toen zij zowel in 2001 als in 2002 haar achillespezen afscheurde kwam aan deze actieve sport een einde. Nu wandelt ze graag in de bergen op haar eigen tempo. Over enkele weken wordt het jubileum met haar collega’s gevierd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen