Volledig scherm
PREMIUM
Angelina de Winter aan het werk in verzorgingshuis Gasthuis Sint Jan de Deo in Millingen aan de Rijn. Zij switcht mogelijk van baan en probeert de zorg. © Theo Peeters

Nieuw: oriëntatiebaan tegen personeelstekort in de zorg

MILLINGEN - Oriënteren op een baan in de zorg tijdens een betaalde stage van drie maanden. Angelina de Winter (22) uit Nijmegen is vermoedelijk de eerste in Nederland die van deze nieuwe bepaling uit de cao gebruik maakt. Gisteren ging ze aan de slag bij het Millingse Gasthuis Sint Jan de Deo.

De ouderenzorg kampt met een groot personeelstekort. Dat kan volgens de overheid oplopen tot meer dan 100.000 medewerkers  als geen actie wordt ondernomen om personeel te werven. Ook het Millingse Gasthuis Sint Jan de Deo zit te springen om gekwalificeerd personeel. Zeker nu het aantal bewoners na de verbouwing met zo'n 30 procent stijgt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Nijmegen - ‘Heeft u nog drugsafval?’Een ludieke actie, maar met een bloedserieuze ondertoon. De Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66, vraagt met de actie aandacht voor het dumpen van drugsafval rondom Nijmegen. Ze willen dat de overheid een plek inricht waar criminelen anoniem hun afval van de XTC-productie kunnen achterlaten. Maar eerst moeten de jonge democraten hun partij daarvan nog overtuigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen