Hotel Van der Valk in Lent: uitzicht op De Oversteek behouden.
Volledig scherm
Hotel Van der Valk in Lent: uitzicht op De Oversteek behouden. © Paul Rapp

Nieuwbouw in Lent verplaatst zodat hotelgasten Van der Valk uitzicht behouden

NIJMEGEN - Nog voordat er is gebouwd in de nieuwe wijk Hof van Holland in Nijmegen-Noord is het plan al aangepast. Er komen meer woningen en enkele bouwblokken worden verplaatst vanwege het uitzicht van hotel Van der Valk. De toekomstige centrumwijk voor Nijmegen-Noord, Hof van Holland, heeft op de tekentafel al een flinke  gedaantewisseling ondergaan. 

Het maximum aantal woningen in het centrumgebied van de wijk is fiks verhoogd van 1050 naar 1900. Zo kunnen projectontwikkelaars en woningcorporaties meer kleinere eenheden realiseren, met name appartementen, en zorgwoningen. 

Ook is er een andere opmerkelijke aanpassing gedaan voor het Lentse hotel Van der Valk. Een gepland bouwblok van 37 meter hoog naast het spoortalud is weg gegumd, omdat de hotelgasten op alle verdiepingen van Van der Valk anders het panoramische uitzicht verliezen op stadsbrug De Oversteek.

In het nieuwe, aangepaste bouwplan wordt een soort ‘vizier’ gecreëerd met hoge torens van 60 meter aan de zijkanten en een laag middendeel van 15 meter. Het uitzicht voor de gasten Van der Valk blijft zo bestaan: ze kunnen er precies tussendoor kijken. 

Nieuwe centrum voor Nijmegen-Noord

Hof Van Holland wordt momenteel bouwrijp gemaakt en zal over enkele jaren het nieuwe centrum zijn voor Nijmegen-Noord met winkels, grote sporthal, bedrijven, kantoren, gezondheidscentrum en veel woningen. Deze centrale wijk komt te liggen tussen de spoorlijn, Waaldijk en Graaf van Allardweg.

Het oorspronkelijk bouwplan is op enkele punten veranderd na gesprekken met stedenbouwkundigen en projectontwikkelaars. Naast de genoemde veranderingen wordt ook de mogelijkheid gecreëerd om naast de grote sporthal een gezondheidscentrum te bouwen. De aanpassingen zijn dinsdag bekrachtigd door burgemeester en wethouders. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen