Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression van de nieuwe westzijde van station Nijmegen. © studio SK

Nieuwe smoel voor station Nijmegen, met entree aan westzijde stad

NIJMEGEN - De kogel is definitief door de kerk: station Nijmegen ondergaat de aankomende jaren een heuse metamorfose. Als eerste krijgt de westzijde van het treinstation, dat met dagelijks zo'n 40.000 reizigers een van de drukste van Nederland is, een volledig nieuwe smoel. Daarvoor is 11 miljoen euro uitgetrokken. De werkzaamheden starten op zijn vroegst in 2022. 

Extra hoofdingang

Quote

Nijmegen heeft nu een functio­neel station, maar het is wel een beetje gedateerd

Joost van der Bijl

Volgens wethouder Harriët Tiemens (GroenLinks) is de huidige infrastructuur van het station niet meer van deze tijd. ,,Station Nijmegen heeft op dit moment eigenlijk maar één hoofdingang. Dat zie je bijna nergens meer in het land. De westzijde van de stad is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Waar voorheen met name vieze industrie was, staan tegenwoordig schitterende woonwijken. De bewoners van die wijken moeten op een comfortabele en snelle wijze het station kunnen bereiken." 

Op dit moment verbindt een smalle, donkere tunnel het treinstation met de Tunnelweg. Daarvoor in de plaats komt een brede entree aan de westzijde van het station die uitkomt op een voorplein, waar onder meer ook ruimte is ingeruimd voor een grote fietsenstalling. Hoe het voorplein verder wordt ingedeeld, is nog niet precies duidelijk. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen