Nijmeegse ROC-studenten flaneren op de catwalk

NIJMEGEN - Het zijn de trendsetters van de toekomst: zo'n 45 leerlingen van het ROC in Nijmegen betraden gisteravond de catwalk om hun zelfontworpen creaties te presenteren voor de buitenwereld. Van klassiek tot streetwise, van kleurrijk tot klinisch: alle smaken en stijlen kwamen in rap tempo voorbij.

Wirawut Sariwong (21)

,,Ik houd ervan om uitersten met elkaar te combineren. Dat heb ik met deze jas ook gedaan: het is een klassieke jas, maar wel met veel hiphopelementen. Twee compleet verschillende werelden, maar allebei met veel interessante aspecten. Dat samenvoegen van uiteenlopende stijlen vind ik spannend en wil ik in de toekomst ook blijven doen. Het zorgt voor verrassing. Ik ben trots op het eindresultaat: dit is een jas die ik zeker ook in mijn vrije tijd zou dragen.”

Volledig scherm
Wirawut Sariwong © Paul Rapp

Jessy Klijn (20)

,,Ik heb drie pantalons ontworpen in streetstyle. De pantalons hebben totaal verschillende kleuren en patronen en lijken niet op elkaar. Met mijn ontwerpen blijf ik heel dicht bij mezelf: wat zou ik zelf dragen, wat vind ik mooi? Eigenlijk kijk ik al vanaf het begin van mijn studie uit naar deze modeshow: dit is het moment waar het allemaal om draait. Ik ben heel benieuwd hoe mensen reageren op de outfits. Ooit hoop ik mijn eigen kledinglijn te kunnen beginnen, dit is een mooie start.”

Volledig scherm
Jessy Klijn © Paul Rapp

Rosie Tighe (17)

,,Ik heb veel naar jassen uit de jaren 90 gekeken, maar ze bestonden uit allemaal rechte stukken stof. Ik wilde iets unieks ontwerpen, dus heb ik allerlei verschillende vormen gebruikt. Ik ben er een paar maanden mee bezig geweest, want ik was eerst van plan de stukken stof vast te plakken. Toen dat niet werkte, moest ik opnieuw beginnen en alle stukken vastnaaien. Ik heb al veel positieve reacties. In de toekomst een kledinglabel beginnen lijkt me heel gaaf!”

Volledig scherm
Rosie Tighe © Paul Rapp
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen