Nijmeegse student speelt met nepwapen populair schietspel na: opgepakt en hele school ontruimd

VIDEOEen school voor technisch onderwijs in Nijmegen is vanmiddag ontruimd omdat er een man met een wapen binnen stond. Hij bleek bezig te zijn een filmpje te maken dat moest lijken op het computerspel Grand Theft Auto (GTA). De politie laat weten dat het gevaar inmiddels is geweken en dat een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden.

Een andere student was getuige van de aanhouding. ,,Hij had een filmpje gemaakt in de stijl van het spel GTA.’’ In het bewuste filmpje is een jongeman te zien in een oranje shirt die met een getrokken automatisch handvuurwapen door de gang van de vierde verdieping loopt van het Technoviumgebouw. 

Een politiewoordvoerder laat weten dat studenten in het gebouw 112 belden om te melden dat er iemand met een vuurwapen rondliep. Dat was waarschijnlijk op het moment dat bovengenoemde video werd gemaakt.

Daarop kwamen diverse politiewagens naar het Technovium. Volgens de getuige gingen agenten in uniform en politiemensen in burgerkleding (maar met kogelvrije vesten) naar binnen om de man aan te houden. ,,Wij kregen de melding dat er iemand met een vuurwapen in het schoolgebouw rondliep. Daarom hebben we de school laten ontruimen en hebben we de man met het wapen onschadelijk gemaakt. Daarbij gaan we ervan uit dat het om een echt wapen gaat. Zo zag het er ook uit. Pas later bleek dat het een nepwapen was’’, laat de woordvoerder weten.

De aangehouden student wordt verhoord op het politiebureau. Inmiddels is het gebouw weer vrijgegeven. 

Volledig scherm
De student is door de politie aangehouden in het Technovium © .
Volledig scherm
Technovium © David van Haren
Volledig scherm
De student speelde een game na © Videostill

In samenwerking met indebuurt Nijmegen