Volledig scherm
Mario Reijnen legt de laatste hand aan ‘Nachtdierland’. © Foto: Bert Beelen

Nijmegen krijgt expositie geïnspireerd op de nacht

NIJMEGEN - Kunstwerken die geïnspireerd zijn op duisternis. Dat past goed bij deze tijd van het jaar. In galerie POPOP aan de Elzenstraat in Nijmegen opent vrijdagavond de expositie AARDIG DONKER HELDER ZWART van Mario Reijnen en Johan Hesselbach.

Het meest in het oog springt Nachtdierland van Reijnen, een driedimensionaal kunstwerk. Reijnen schilderde dit met Oostindische inkt vooral s 's avond en 's nachts. ,,De stilte en duisternis inspireerden me", zegt hij.

De andere kunstenaar, Johan Hesselbach werkt vooral met film en fotografie waarbij zijn gezicht en slungelige lichaam het werkmateriaal zijn. Zo laat hij films zien waarbij hij als een wild dier in de modder kruipt. Thematisch hebben de kunstenaars overeenkomsten: het aardse en primitieve is erin terug te vinden.

De tentoonstelling opent vrijdag 13 december om 20 uur en is verder te zien van op 14, 15,  21, 22 en 28 december van 13 tot 17 uur. Informatie: popop.art.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen