Volledig scherm
PREMIUM
Lachgas tijdens de Vierdaagsefeesten. © Gerard Verschooten

Nijmegen onderzoekt verbod op venten van lachgas

NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls laat onderzoeken of het venten van lachgas in Nijmegen verboden kan worden. Het CDA wil het liefst een totaalverbod op het genotmiddel, maar volgens Bruls is dat nu nog niet mogelijk. 

Burgemeester Bruls heeft de afgelopen week signalen gekregen van horecaondernemers en politie dat de straathandel in lachgas hand over hand toeneemt. ,,Ik maak me daar zorgen over, zeker omdat het verkopers aantrekt die bekend zijn bij de politie.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen