Volledig scherm
© Getty Images

Nijmegen telt nu 29 sterfgevallen door corona

NIJMEGEN -  Het aantal Nijmegenaren waarvan vaststaat dat ze zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus is sinds zaterdag met tien gestegen. Het totaal aantal bewezen coronadoden in de Waalstad staat nu op 29. De slachtoffers zijn tussen de 66 en 93 jaar oud geworden. 

Van niet alle sterfgevallen is duidelijk wanneer ze zijn overleden. En omdat lang niet iedereen wordt getest, is het werkelijke aantal Nijmegenaren dat is overleden aan Covid-19 ook niet bekend. 

Burgemeester Hubert Bruls spreekt van ,,opnieuw erg droevig nieuws. Eens te meer blijkt dat we nog lang niet aan het einde van deze crisis zijn. De plicht die we hebben om met zijn allen dit virus te bestrijden, wordt door deze sterfgevallen opnieuw ontzettend duidelijk gemaakt.”

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt zojuist dat het totaal aantal Nederlanders waarvan vaststaat dat ze zijn overleden aan het virus met 101 is gestegen naar 1.867. 

7.135 ziekenhuisopnames

Bij het instituut zijn tot nu toe 7.135 ziekenhuisopnames bekend, 260 meer dan gisteren. Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt dat er nu 94 Nijmegenaren zijn opgenomen of opgenomen geweest in het ziekenhuis. Dit weekeinde kwamen er 7 nieuwe gevallen bij. Tot nu toe zijn 33 Wijchen in het ziekenhuis beland door een besmetting met het nieuwe coronavirus, Berg en Dal is met 25 patiënten derde op deze ranglijst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen