Incident aan de Kerkenbos.
Volledig scherm
Incident aan de Kerkenbos. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Nijmegenaar (56) die deurwaarder overgoot met vloeistof wordt verdacht van poging tot moord

NIJMEGEN - De man die een deurwaarder in Nijmegen woensdagmiddag overgoot met een brandbare vloeistof wordt verdacht van poging tot moord en poging tot brandstichting. Dat zegt een politiewoordvoerster. De 56-jarige Nijmegenaar werd direct aangehouden na het incident aan de 13e straat Kerkenbos en zit vrijdag nog steeds vast. 

De 60-jarige deurwaarder uit Arnhem was bezig een bedrijf aan de Kerkenbos te ontruimen. Het zou gaan om een Iraanse bakkerij. De verdachte, vermoedelijk de eigenaar,  zou het daar niet mee eens zijn geweest.

Volgens getuigen gooide hij daarop een brandbare stof, waarschijnlijk benzine, over de deurwaarder heen en dreigde hij hem in brand te steken. Medewerkers van het ontruimingsbedrijf wisten de man daarop te overmeesteren. 

De politie gealarmeerde politie rukte met meerdere voertuigen uit en hield de man aan. Ook medewerkers van de Forensische Opsporing en de brandweer kwamen ter plaatse. De ontruiming van het bedrijf was al enkele dagen aan de gang, er stond een grote container voor de deur. 

De deurwaarder raakte niet gewond. Zowel hem als  personeel van het ontruimingsbedrijf is slachtofferhulp aangeboden. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen