Volledig scherm
© anp

Nijmegenaar sloeg vrouw en politie: werkstraf geëist

NIJMEGEN - Een 47-jarige man uit Nijmegen die afgelopen januari met veel drank op bij thuiskomst ruzie kreeg met zijn vrouw, loopt kans op een werkstraf van 70 uur en 2 maanden voorwaardelijke celstraf.

Die straf eiste de officier van justitie vrijdag wegens mishandeling en bedreiging van de echtgenote en agenten, verzet bij zijn aanhouding en belediging van een agent.

De ruzie met zijn vrouw, die niet blij was met zijn drankgebruik en hem in de weg zat bij het bakken van een frietje, liep uit op een handgemeen. Daarbij duwde de Nijmegenaar zijn vrouw van zich af. Ze viel pijnlijk tegen een radiator. Ook dreigde hij haar en de twee kinderen dood te maken. Buren die het geschreeuw hoorden, belden de politie.

Bedreigd

De situatie kalmeerde, maar liep opnieuw uit de hand, toen de agenten aan de deur kwamen. Ook die werden met de dood bedreigd. Toen zij hem wilden inrekenen, verzette de man zich door te slaan, te duwen en te trekken. Toen zijn vrouw hem wilde wegtrekken kreeg zij opnieuw een duw, waarbij ze dit keer tegen de balustrade viel. De zaak eindigde toen een agent de man een gebroken neus sloeg, maar niet voordat hij een van de agenten uitmaakte voor 'kutviool'.

,,Dat scheldwoord kende ik nog niet", zei de rechter, aan wie de Nijmegenaar uitlegde dat dat uit de film New Kids kwam. De man moest mee naar het bureau, zat een dag en twee nachten vast en kreeg een contactverbod voor drie maanden om het gezin rust te gunnen. Dat heeft goed gewerkt: de vrede is weergekeerd in de relatie en de reclassering denkt dat de kans op herhaling klein is.

De man heeft spijt van wat er is gebeurd en bekende alles. Hij had geen betere verklaring dan dat hij 'gewoon kwaad' was en dat hij alleen agressief wordt, als ze aan hem gaan lopen trekken terwijl hij alcohol op heeft. Zijn advocaat vond de strafeis van de officier van justitie veel te hoog en pleitte voor alleen een deels voorwaardelijke werkstraf.

De rechtbank doet 24 augustus uitspraak.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen