Volledig scherm
Nijmeegse buschauffeurs staakten ook in 2018 voor een betere cao, met lege bushaltes tot gevolg. © Paul Rapp

Onderwijs Radboud Universiteit gaat door ondanks OV-staking

NIJMEGEN - De lessen en tentamens aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gaan op 28 mei gewoon door, ondanks de aangekondigde staking in het openbaar vervoer in een groot deel van Nederland.

In eerste instantie zou er alleen worden gestaakt in de Randstad, vorige week maakte vakbond FNV bekend dat ook het streekvervoer in een groot deel van Nederland aan zou haken bij de staking. Alleen in Utrecht (Keolis en Qbuzz), op de Veluwe (Keolis), in de Achterhoek en Rivierenland (Arriva) en in Lelystad en omgeving (Connexxion) wordt niet gestaakt.

Liften kan via een hashtag

De Radboud Universiteit verzoekt studenten en medewerkers om tijdig alternatief vervoer te regelen. De universiteit heeft op social media de hashtag #radboudride in het leven geroepen, waarmee studenten en medewerkers om een lift kunnen vragen of die aan kunnen bieden.

Staking kan studenten een herkansing kosten

Wie door de OV-staking bijvoorbeeld een verplicht werkcollege mist wordt verzocht dat tijdig te bespreken met docent of leidinggevende. Studenten die een tentamen missen kunnen bij de examencommissie een verzoek tot herkansing indienen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen