Volledig scherm
Illustratie. © ROBIN UTRECHT

Onderzoek naar woningbehoefte Kanaalzone Malden

Malden Moeten er woningen komen langs het Maas-Waalkanaal in Malden en zo ja, wat voor type woningen en voor welke groepen woningzoekenden?

Ronald Peters

Die vragen maken een belangrijk onderdeel uit van een woningbouwonderzoek dat de gemeente Heumen samen met woningbouwverenigingen Oosterpoort en Waard Wonen laat uitvoeren. Het gaat daarin om meer dan alleen bouwen langs de ‘Kanaalzone’, maar die speelt erin wel een belangrijke rol.

Motie

Het onderzoek is een uitvloeisel van een motie die de gemeenteraad vorig jaar aannam en waarin het college wordt gevraagd om meer betaalbare en middeldure ‘grondgebonden’ - laagbouw - woningen. Ook de Kanaalzone werd in die motie betrokken. 

Om aan die wens van de raad tegemoet te komen is, aldus burgemeester en wethouders, een onderzoek nodig. Daarin wordt ook gekeken wat de regionale positie van de gemeente is als het gaat om de vraag naar woningen. Op basis van de uitkomsten van het woningmarktonderzoek kan de ambitie van de gemeente op het gebied van de woningbouw worden bepaald. 

Dan moet ook duidelijk zijn of er behoefte is aan andere - extra - locaties om huizen te bouwen dan er nu in de gemeenteplannen staan. Op 19 november wordt de gemeenteraad bijgepraat over de resultaten van het onderzoek. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen