Onvoorstelbare tricks bij BMX-event Nijmegen

videoNIJMEGEN - In Papierfabriek Nijmegen is Red Bull Uncontained van start gegaan. Zestien van de beste stuntfietsers ter wereld strijden vanavond in twee teams tegen elkaar.

Red Bull Uncontained is het eerste event in de tot evenementenlocatie omgebouwde papierfabriek aan de Ambachtsweg, dichtbij de Energieweg. BMX-ers uit onder meer Canada, Australië, Rusland en Nederland strijden de hele avond tegen elkaar.

In de ruwe industriële omgeving is een parcours gebouwd met indrukwekkend hoge ramps (hellingen) waarop de mannen met hun kleine fietsjes zonder remmen onvoorstelbare tricks uithalen.

Springen, salto’s, alles wordt uit de kast gehaald om de jury en het razend enthousiaste publiek te imponeren.

Volledig scherm
BMX'ers halen alles uit de kast om de jury te imponeren. © Bert Beelen
Volledig scherm
Red Bull Uncontained © Red Bull
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen