Volledig scherm
Roy en Daphne Knijf in hun nieuwe zaak. © Bert Beelen

Op plek Bagels & Beans gaat Prince verder

NIJMEGEN - De Bagels & Beans  in de Lange Hezelstraat in hartje Nijmegen heeft de deuren gesloten. Maar de uitbaters zijn gebleven: Roy en Daphne Knijf gaan op dezelfde plek verder als De Prince.

Daarmee keert ook de oude naam terug: in het pand zat tien jaar geleden café De Prins van Friesland. ,,Tien jaar hebben we de Bagels & Beans gehad, een gouden franchiseformule’’, zegt Roy Knijf. 

Het kant-en-klare concept was perfect voor de startende ondernemer die hij was. Maar er horen ook regels bij, en een assortiment waar de franchisenemer aan gebonden is, en die beperkingen begonnen te knellen. 

Toen de Knijfs voor de keuze stonden om weer voor vijf jaar bij te tekenen, besloten ze op eigen benen verder te gaan onder de naam De Prince. Want het gaat goed. Behalve dagzaak Bagels & Beans en restaurant Sixty-Four, een paar deuren verder, runt het echtpaar ook een goedlopend hotel De Prince. 

Hippe zaak

Met de ingrijpende verbouwing van voorheen Bagels & Beans, staat er nu een compleet nieuwe hippe horecazaak met 70 zitplaatsen. Hier kunnen hotelgasten niet alleen lunchen, maar ook dineren en een borrel drinken. In de formule van Bagels & Beans past een diner niet. Na een verbouwing van twee maanden is De Prince vorige week opengegaan. Er werken twintig mensen. 

Tien jaar geleden begonnen ze in de Lange Hezelstraat met een bed&breakfast met zeven kamers; nu runnen ze een hotelbedrijf  met 25 kamers in diverse prijsklassen, van 50 tot 120 euro voor een kamer met whirlpool. ,,Voor de backpacker en het bruidspaar’’, zoals Knijf het zegt. Binnenkort komen er vijf hotelkamers bij, want Knijf heeft de bovenetage van de buurman op de hoek Lange Hezelstraat en Papengas gekocht. Restaurant Sixty-Four dat ze twee jaar hebben gehad, hebben ze afgestoten. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kringloopwinkel Groesbeek steun en toeverlaat van de voedselbank
    PREMIUM

    Kringloop­win­kel Groesbeek steun en toeverlaat van de voedsel­bank

    GROESBEEK - De economie groeit, maar niet voor iedereen. De kringloopwinkel in Groesbeek trekt steeds meer klanten en nog steeds doen zo'n 100 gezinnen een beroep op de voedselbank. Op een gemiddelde zaterdag trekt de kringloopwinkel aan de Industrieweg in Groesbeek tegenwoordig tussen de 400 en 500 kopende bezoekers. Een fikse groei, want toen de Kringloop in 2012 van start ging, waren dat er tussen de 100 en de 200.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen