Opa met te veel alcohol op gepakt in auto, met kleinkind op de achterbank

NIJMEGEN - Een man en een vrouw zijn zondagavond aangehouden bij op de St. Annastraat in Nijmegen omdat ze te veel hadden gedronken. De man reed met zijn vriendin en zijn 2-jarige kleindochter ter hoogte van Thijmstraat toen hun auto langs de kant werd gezet.

Bij de blaastest blies de opa een F en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Een F geeft aan dat iemand meer dan 570 ug/l blaast (ongeveer 1,31 promille, waar 0,54 mag) en waarschijnlijk 5 tot 7 glazen alcohol heeft genuttigd. 

De vriendin van de man zei niets gedronken te hebben en bood aan om verder te rijden. Zij blies echter bij controle ook een F, waarop de moeder van het kleinkind is gewaarschuwd. Zij heeft het kind opgehaald, aldus de politie.

De vriendin van de man startte intussen de auto. Daarop zijn de sleutels door de politie ingenomen. De vrouw was het daar niet mee eens en liet dat merken. Ze is aangehouden voor het beledigen van de agenten en openbaar dronkenschap. 

Van de man is het rijbewijs ingevorderd.

Volledig scherm
Een man en een vrouw zijn aangehouden op de St. Annastraat in Nijmegen omdat ze met te veel alcohol op achter het stuur zaten. © Politie
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen