Volledig scherm
Hoe helpt robot Pepper de patiënten? © Radboudumc

Open dag Radboud: virtueel op reis door het lichaam en snapchatten met stotterkeizer Claudius

NIJMEGEN - Snapchatten met de Romeinse stotterkeizer Claudius, al gamend leren over taal, uitleg over hoe robot Pepper patiënten helpt, een 3D-pannenkoek printen en levenslessen opdoen over geluk. Het zijn slechts enkele van de 120 wetenschapsactiviteiten die zaterdag tijdens een open dag in de Radboud Universiteit en Radboudumc in Nijmegen op stapel staan.

Aanleiding is het landelijke Weekend van de Wetenschap. Dit jaar bestaat de universiteit 95 jaar. Reden voor de universiteit om extra groot uit te pakken met doe-activiteiten, lezingen en excursies.

In het Huygensgebouw staat bijvoorbeeld een nagemaakte deeltjesversneller om, met bril, virtueel een bezoek te kunnen brengen aan het wereldberoemde CERN-laboratorium in Genève. 

Het is mogelijk om sterren te bekijken in een mobiel planetarium, een legorobot te bedienen en dna uit speeksel te halen. In de researchtoren kun je, ook al virtueel, op reis door het menselijk lichaam.

Topdrukte

Universiteit en UMC verwachten topdrukte met duizenden bezoekers. De deuren van onder meer het vernieuwde tandheelkundegebouw, Grotiusgebouw en researchtoren van het Radboudumc staan open van 11.00 tot 17.00 uur. 

Primeur is de mogelijkheid om het nieuwe bestuursgebouw Berchmanium van binnen te bekijken.

Het volledige programma is hier te vinden. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen