Volledig scherm
PREMIUM
Het oude Doornroosje aan de Groenewoudseweg. © Ilse Lambert

Oppositie boos dat oud pand Doornroosje 'voor vriendenprijsje’ is verkocht

NIJMEGEN - Is het oude Doornroosjepand voor een vriendenprijsje verkocht? Op die vraag willen de Nijmeegse oppositiepartijen VoorNijmegen.Nu, Stadspartij DNF en de VVD een antwoord van wethouder Noël Vergunst.

Voor 280.000 euro wil de gemeente het voormalige poppodium aan de Groenewoudseweg eind deze maand van de hand doen, terwijl de beoogde verkoopprijs eerder nog 445.000 euro bedroeg.

Dat riekt naar een verkapte subsidieverlening, zegt Paul Eigenhuijsen van VoorNijmegen.Nu. ,,Begrijp me niet verkeerd: ik ben zeker niet tegen de verkoop van het oude Doornroosje. Sterker nog: ik ben blij dat het een mooie invulling krijgt. Alleen heeft het er alle schijn van dat de gemeente zomaar een paar ton van de vraagprijs afhaalt. Dat terwijl Nijmegen iedere cent juist héél hard nodig heeft."

Quote

Het is de keuze van de wethouder geweest om het pand voor die prijs aan te bieden, daar gaan wij niet over

Cok Buijs, Voorzitter De Basis
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen