Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Organisatie triatlon geschokt: ‘Gedrag tegen minderjarige vrijwilliger is ontoelaatbaar’

De organisatie van de triatlon in Nijmegen, is geschokt na de zware mishandeling van een 16-jarig meisje dat meehielp om het parcours vrij te houden voor de meer dan tweehonderd deelnemers. 

,,We betreuren het ten zeerste dat er mensen zijn die dit gedrag vertonen tegen - minderjarige! - vrijwilligers. Ontoelaatbaar”, reageert Tim Moria van Tri Nijmegen, onderdeel van de nationale triathloncompetitie Tri Hard series. ,,We hebben contact met de familie. Het meisje maakt het naar omstandigheden goed.”

Naar zijn visstek

Een automobilist reed zaterdagmiddag het parcours op van de sporters want hij wilde naar zijn visstek. Het meisje sprak de automobilist aan, maar die werd zo agressief dat hij niet bij zijn visplek kon komen, dat hij haar een klap gaf, aldus de politie. 

Die klap was kennelijk zo hard, dat het meisje op de grond viel en kort het bewustzijn verloor. Ze heeft een beschadigd netvlies opgelopen en mogelijk een whiplash, zo bleek later bij de huisartsenpost.  Het meisje zou na het voorval nog een uur op haar plek zijn gebleven. Pas daarna is ze hulp gaan zoeken. De organisatie wil verder niet reageren: ,,De familie heeft verder geen behoefte aan verdere berichtgeving in de media, en wij respecteren dat en gunnen hen die rust.”

‘Stoer genoeg’

Onder de kop ‘Shame on you’, zette de politie zaterdag het bericht over de zware mishandeling op sociale media met daarin de oproep aan de bestuurder om zich te melden. ‘Als jij jezelf zo stoer genoeg vindt om als volwassen man een 16-jarig meisje neer te slaan, dan moet je ook zo stoer zijn om jezelf te verantwoorden bij de politie!’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen