Volledig scherm
PREMIUM
De grote koepel boven de centrale hal in de nieuwe hoofdingang. Hier zullen ook films gedraaid worden. © Oriëntalis

Orientalis droomt van vr-brillen en futuristische koepel

HEILIG LANDSTICHTING - Niet voor het eerst zouden miljoenen nodig zijn om museum Orientalis open te houden. Wat moet er veranderen? En waarom is het dit keer volgens de bestuurders écht bittere noodzaak?

Volledig scherm
Zo moet de nieuwe ingang er in de toekomst uit gaan zien. © Oriëntalis

Striemende zandkorrels. Galopperende paarden. En zijn dat rovers? Wat eerst een gewoon lapje grond in Heilig Landstichting leek, is plots veranderd in een Midden-Oosten-woestijn van duizenden jaren terug. Een virtual reality-bril katapulteert je zó naar de tijd waarin christendom, jodendom en islam hun oorsprong vonden.

Toegegeven, het idee om met vr-brillen te gaan werken, is een nog niet concrete proefballon van de Orientalis-bestuurders. Maar het past wel binnen hun denkwijze over de toekomst van het museum. Dat zou - om levensvatbaar te blijven - meer gericht moeten zijn op interactie. Daarvoor is in de ogen van Orientalis een 2.870.000 euro kostende renovatie nodig.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen