Volledig scherm
PREMIUM
Vierdaagsedoorkomst op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Massaal zoals altijd. © Theo Peeters

Oud-directeur feesten over prijsverhoging: ‘Dat maakt sterk merk Vierdaagse kapot’

NIJMEGEN - Het inschrijfgeld voor de Nijmeegse Vierdaagse hoeft misschien niet omhoog als de organisatie de vele tradities van het evenement eens kritisch doorrekent. Dat zegt Wim Smids, oud-directeur van de Vierdaagsefeesten. 

Volledig scherm
Archieffoto van Wim Smids. © Bert Beelen

Smids reageert op de verhoging van het inschrijfgeld. Dat gaat van 84 naar 100 euro, zo werd vorige week bekend. Volgens marsleider Henny Sackers is dat noodzakelijk om de toekomst van de Vierdaagse te garanderen. 

,,Het gemak waarmee de rekening nu bij de lopers wordt neergelegd stoort me”, zegt Smids, die van 2003 tot 2008 directeur van de Vierdaagsefeesten was.

,,De sponsorcontracten zouden tegenvallen. Zoek dan snel een andere sponsorwerver. En probeer het nog efficiënter te doen, bijvoorbeeld samen met de Vierdaagsefeesten.”

Quote

Moeten al die delegaties wel worden uitgeno­digd?

Wim Smids
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oproep: Zet jij je auto ook wel eens in parkeergarage De Kazerne?
    Oproep

    Oproep: Zet jij je auto ook wel eens in parkeerga­ra­ge De Kazerne?

    NIJMEGEN - Naar aanleiding van de bekladding van verschillende oldtimers in de Nijmeegse parkeergarage De Kazerne, komen we graag in contact met mensen die hun auto vaker in die garage parkeren. Of misschien is jouw oldtimer wel doelwit geweest. Ook met bewoners van het Limos-terrein willen we praten. Dat kan natuurlijk ook anoniem. Reageren kan door een mailtje met telefoonnummer te sturen naar c.beckers@gelderlander.nl.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen