Volledig scherm
De politie bij de Chinees aan de Groenestraat in Nijmegen kort na de overval. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Overval op Chinees restaurant in Nijmegen

NIJMEGEN - Een man die dreigde met een vuurwapen of iets dat daarop leek heeft donderdagavond rond 20.15 uur een overval gepleegd op Chinees restaurant Loong Sing aan de Groenestraat in Nijmegen. 

Het was kort na het incident niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen en of de dader iets buit heeft gemaakt. 

De politie heeft een oproep gedaan via Burgernet om het publiek te betrekken bij het opsporen van de dader. Volgens de politie ging het om een man van ongeveer twintig jaar met licht getinte huid, die donkere kleding draagt. De politie waarschuwde om de dader niet zelf te benaderen maar 112 te bellen. Kort voor 21.30 uur werd duidelijk dat er een tip was binnengekomen maar dat de dader nog niet was achterhaald.

De afgelopen weken zijn verschillende gewapende overvallen gepleegd in Nijmegen. Ook Chinees restaurant Lotus aan de Oude Molenweg, enkele kilometers verederop, was recent aan de beurt. Verder werden verschillende personen overvallen die stonden te pinnen aan de Hatertseweg. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Groesbeek deed een proef met koolmeesjes in de strijd tegen de eikenprocessierups, en zo liep dat af
    PREMIUM

    Groesbeek deed een proef met koolmees­jes in de strijd tegen de eikenpro­ces­sie­rups, en zo liep dat af

    GROESBEEK - De proef om koolmeesjes in Groesbeek in te zetten om de eikenprocessierups te bestrijden is half geslaagd. Weliswaar hebben de koolmeesjes zich duchtig geweerd en bestaat de indruk dat in het proefgebied inderdaad wat minder rupsen zitten, maar ook is gebleken dat veel minder koolmezen de weg naar de speciaal opgehangen nestkastjes hebben weten te vinden dan gehoopt werd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen