Politie-agenten delen aan het eind van de vrijdagmiddag bonnen uit in het Kronenburgerpark. Iedereen die zich niet aan de coronavoorschriften houdt, gaat op de bon.
Volledig scherm
Politie-agenten delen aan het eind van de vrijdagmiddag bonnen uit in het Kronenburgerpark. Iedereen die zich niet aan de coronavoorschriften houdt, gaat op de bon. © Paul Rapp

Parkbezoekers Nijmegen op de bon: tijd van waarschuwen is voorbij

NIJMEGEN - Het is over met waarschuwen. Wie in Nijmegen nu nog de coronavoorschriften overtreedt, gaat op de bon. Vanmiddag kregen meerdere bezoekers van het Kronenburgerpark een prent. Zij klitten samen met meer dan twee personen en hielden niet de voorgeschreven 1,5 meter afstand.

Agenten bekeurden zeker zeven personen in het park aan de rand van Nijmegen-centrum. Zij waren eerder al gewaarschuwd. 

Zo'n 25 mensen in de fout

In totaal gingen in het Kronenburgerpark tegen het eind van de middag zo'n 25 zonaanbidders in de fout. Het merendeel maakte zich echter uit de voeten toen de politie bonnen begon uit te schrijven.

De voorbije week ging het vaker mis in het park. Steeds wanneer de zon zich liet zien, kwamen tientallen mensen samen die zich niet aan de coronaregels hielden. Toen lieten gemeentelijke handhavers en agenten het bij waarschuwingen. 

Nieuwe noodverordening

,,Maar inmiddels is de nieuwe noodverordening van kracht, dus kan er bekeurd worden”, laat de woordvoerder van burgemeester Huber Bruls weten. Bruls is naast burgemeester van Nijmegen ook voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De nieuwe noodverordening geldt in die hele regio. Van Millingen aan de Rijn tot aan Culemborg.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen