Volledig scherm
PREMIUM
In Breda hangen affiches tegen burgemeester Paul Depla. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Paul Depla weigert aangifte te doen tegen lastercampagne: ‘Te veel eer voor sneue figuren’

BREDA/NIJMEGEN - De lastercampagne tegen de Bredase burgemeester Paul Depla begint groteske vormen aan te nemen. Woensdagochtend werden op tal van plekken in Breda posters aangetroffen met daarop de beeltenis van Depla en daaronder de tekst ‘Deze burgemeester is niet integer.’

Langs de A27, A16, in de binnenstad en op enkele aanvoerwegen naar de stad waren de posters op muren en elektriciteitshuisjes geplakt. Medewerkers van de gemeentereiniging haalden ze snel weer weg. ,,Aanstootgevend en kwetsend’’, aldus het oordeel op het Bredase stadskantoor.

Het mikpunt van de campagne, Paul Depla, oud-wethouder van Nijmegen, weigert aangifte te doen. Hij vindt dat te veel eer voor deze ‘sneue figuren’, zoals hij ze zelf noemt. Wie er achter de actie zit is nog volstrekt onduidelijk. De campagne begon met het lanceren van de websites pauldeplamoetweg.com en fietsenhokincident.com.  

Op beide sites wordt uitgebreid verwezen naar het seksschandaal waarin Depla twaalf jaar geleden verwikkeld was in Nijmegen. Afgelopen weekend cirkelde er een reclamevliegtuigje met de tekst ‘www.pauldeplamoetweg.com’ boven Breda.

Quote

Ze hebben niet het lef om openlijk het gesprek met mij aan te gaan. Dat zegt vooral iets over hen

Paul Depla, burgemeester Breda
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen