Volledig scherm
Pepijn Baneke, hier in de aanloop naar de raadsverkiezingen in 2014. De verkiezingen die hem een wethouderspost opleverden voor Mook en Middelaar. © Theo Peeters

Pepijn Baneke lijsttrekker GroenLinks in Limburg

MOOK - De Mookse oud-wethouder Pepijn Baneke is de beoogd lijsttrekker van GroenLinks voor de Provinciale Staten-verkiezingen in Limburg maart volgend jaar.

Baneke is door het bestuur van GroenLinks voorgedragen als lijstaanvoerder.  De leden van GroenLinks stellen tijdens de ledenvergadering op 6 oktober in Roermond de kandidatenlijst definitief vast.  

Baneke was van 2014 tot 2018 wethouder van de gemeente Mook en Middelaar. Daarvoor was hij raadslid. Baneke keerde na de laatste raadsverkiezingen afgelopen maart niet terug als gemeentebestuurder. Hij vond het tijd voor iets anders, zei hij toen. 

Boegbeeld

Volgens de kandidatencommissie van GroenLinks is de oud-wethouder in staat 'een aansprekend boegbeeld' te zijn. Ook om de fractie na de verkiezingen te leiden in de Limburgse Provinciale Staten.

Op de plaatsen twee en drie staan respectievelijk Thea Jetten uit Arcen en huidig fractievoorzitter in het Limburgse parlement Andy Rossel uit Kerkrade. GroenLinks in Limburg is nu goed voor 2 van de 47 zetels. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen