Volledig scherm
Pepijn Baneke, hier in de aanloop naar de raadsverkiezingen in 2014. De verkiezingen die hem een wethouderspost opleverden voor Mook en Middelaar. © Theo Peeters

Pepijn Baneke lijsttrekker GroenLinks in Limburg

MOOK - De Mookse oud-wethouder Pepijn Baneke is de beoogd lijsttrekker van GroenLinks voor de Provinciale Staten-verkiezingen in Limburg maart volgend jaar.

Baneke is door het bestuur van GroenLinks voorgedragen als lijstaanvoerder.  De leden van GroenLinks stellen tijdens de ledenvergadering op 6 oktober in Roermond de kandidatenlijst definitief vast.  

Baneke was van 2014 tot 2018 wethouder van de gemeente Mook en Middelaar. Daarvoor was hij raadslid. Baneke keerde na de laatste raadsverkiezingen afgelopen maart niet terug als gemeentebestuurder. Hij vond het tijd voor iets anders, zei hij toen. 

Boegbeeld

Volgens de kandidatencommissie van GroenLinks is de oud-wethouder in staat 'een aansprekend boegbeeld' te zijn. Ook om de fractie na de verkiezingen te leiden in de Limburgse Provinciale Staten.

Op de plaatsen twee en drie staan respectievelijk Thea Jetten uit Arcen en huidig fractievoorzitter in het Limburgse parlement Andy Rossel uit Kerkrade. GroenLinks in Limburg is nu goed voor 2 van de 47 zetels. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen