Jacob (midden) beoefent zijn hobby breakdancen met vriend Hente van As. Rechts zijn moeder Tina.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacob (midden) beoefent zijn hobby breakdancen met vriend Hente van As. Rechts zijn moeder Tina. © Foto: Bert Beelen

Petitie om Jacob en moeder Tina niet uit te zetten naar Armenië massaal ondertekend

Alsof hij een populaire popster is. Zozeer wordt de 13-jarige Syrisch-Nijmeegse vluchteling Jacob ineens overladen met steunbetuigingen. Binnen een dag ondertekenden maar liefst 53.000 medelanders - sorry: medestanders - een petitie die oproept hem en zijn moeder niet uit te zetten uit Nederland. 

4 reacties

 • Riekie Koerhuis

  1 week geleden
  Wat zou er toch een gigantisch draagvlak ontstaan als dit soort mensen eens een oprecht dank uitspraken voor al die jaren van veiligheid ,onderdak en voedsel, om daarna met trots en blijdschap terug te keren naar hun veilige zij het minder welvarende Vaderland. Dat “arts worden” heb ik wel een klein beetje moeite mee. Dat zijn weer van die lekkere makkelijke uitspraken puur voor de Bühne. Blijf wel eerlijk.
 • Rijn van Dijk

  1 week geleden
  Daar gaan we weer, goed voor de kijkcijfers en de ultieme vorm van morele zelfbevrediging. Voordat je wordt uitgezet gaat de Nederlandse rechtspraak niet over één nacht ijs. Natuurlijk, het zoveelste trieste verhaal veroorzaakt door, tegen beter in, blijven procederen en gokken met kinderen als inzet. Dat alles met dank aan kortzichtige en ondoordachte Nederlandse en Europese regelgeving. Misschien een idee om nog één keer generaal pardoen te regelen en vervolgens niemand meer toelaten.
 • Jan Rip

  1 week geleden
  Hij mag en moet blijven in ons land waar hij geworteld is. Lydia Hoogstraten, Schiedam
 • Jack van den Burg

  1 week geleden
  Het lijkt mij volstrekt logisch dat als mensen zo lang hier wonen al is er iets mis gegaan in het administratieve verleden, dat je dan die mensen niet moet willen uitzetten. Ook hier mogen ambtenaren van IND de menselijke maat hanteren.
 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

 2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
  Play

  Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'