Volledig scherm
Leden van het Erfgoedplatform Mook en Middelaar. © Erfgoedplatform Mook en Middelaar

Plannen voor kunstprijs in Mook en Middelaar

MOOK - In Mook en Middelaar wordt mogelijk een kunstprijs ingevoerd. Dat is een van de ideeën van het onlangs opgerichte Erfgoedplatform in de gemeente. Het gaat om een jaarlijkse prijs. Het platform profileert zich als een overkoepelende club die zich inzet voor plaatselijke verenigingen op het gebied van historie en cultuur.

De kunstprijs is slechts één van de plannen, zegt voorzitter Theo van Brunschot van het platform waarin mensen van de lokale clubs zitting hebben. ,,Alle verenigingen zijn zelf heel actief met mooie dingen, maar kunnen elkaar versterken. Neem de fair van Natuurmonumenten bij het Jachtslot op Landgoed Mookerheide . Daar kunnen de historische en culturele verenigingen zich ook prima presenteren.”

Er zijn meer plannen, variërend van een erfgoedkaart tot zelfs realisatie van een bezoekerscentrum, al ontbreken voor dat laatste nog geld en locatie. Een erfgoedkaart moet op korte termijn wel mogelijk zijn. ,,Iedere vereniging heeft een eigen website of folder, maar een totaalbeeld ontbreekt. We willen een kaart maken waarop alle verhalen uit het roemruchte verleden van Mook en Middelaar staan.” In welke vorm is nog niet duidelijk, een overkoepelende website is een mogelijkheid.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen