Volledig scherm
De zwaar beschadigde auto's na de autobrand in Nijmegen. © Davy Derksen/112 Nieuwsgroep

Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Dukaatstraat

NIJMEGEN - De politie gaat er vanuit dat de autobrand die in de nacht van zondag op maandag woedde in de Dukaatstraat, is aangestoken. Doordat de brand oversloeg op een tweede auto, ging ook deze in vlammen op.

,,We zijn bezig met forensisch onderzoek”, aldus een politiewoordvoerder. ,,Daarnaast houden wij een buurtonderzoek. Ook kijken we in de buurt of er camera’s hangen die iets van het incident geregistreerd hebben.”

De brand werd omstreeks 04:00 gemeld. De brandweer was daarna snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat beide voertuigen volledig uitbrandden. ,,We hebben voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere auto’s door deze snel weg te rijden”, zegt de woordvoerder.

  1. Ook in het VVD-bolwerk willen ze best gas terug nemen: ‘eigen rijbaan voor de elektrische auto’
    PREMIUM

    Ook in het VVD-bol­werk willen ze best gas terug nemen: ‘eigen rijbaan voor de elektri­sche auto’

    BEEK - Met de teruggang van 130 naar 100 kilometer per uur op de snelweg is de VVD haar paradepaardje uit het kabinet-Rutte 1 kwijt. In Berg en Dal, waar de partij bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen veruit het populairst was, snappen mensen wel dat ergens moet worden ingeleverd. Maar er is ook kritiek. ,,Waarom mogen mensen met elektrische auto’s niet doorrijden?’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen